A karácsonyi ajándékdömping idei egyik sztárja a házi készítésű bonbon. Többféle ízesítésűt és formájút is készítettem, itt most a narancskrémes kosárkákat mutatom meg részletesen.
A narancskrémet egy egyszerű citromkrém átírásával készítettem. 2 narancs levét és reszelt héját, 15 dkg cukrot és 5,5 dkg margarint gőz felett összeolvasztunk.
Amikor szobahőmérsékletűre hűlt, belekeverünk 3 tojást és gőz felett sűrűre főzzük. A kész krémet leszűrjük és megtöltjük vele a bonbonokat.
A bonbon a következőképpen áll össze:
1. lépés: vegyünk egy papírformát (mini muffin alakú bonbonpapír, a Corában vettük)
2. lépés: kenjük ki a formát olvasztott csokoládéval
3. lépés: óvatosan szedjük le a papírt a csokiról
4. lépés: töltsük meg a csokiformát a narancskrémmel
5. lépés: olvasztott csokival fedjük be a krémet
6. lépés: olvasztott fehércsokival díszítsük ki a bonbont
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése