2010. december 20., hétfő

Bonbonkészítés képekkel

A karácsonyi ajándékdömping idei egyik sztárja a házi készítésű bonbon. Többféle ízesítésűt és formájút is készítettem, itt most a narancskrémes kosárkákat mutatom meg részletesen.
A narancskrémet egy egyszerű citromkrém átírásával készítettem. 2 narancs levét és reszelt héját, 15 dkg cukrot és 5,5 dkg margarint gőz felett összeolvasztunk. 
Amikor szobahőmérsékletűre hűlt, belekeverünk 3 tojást és gőz felett sűrűre főzzük. A kész krémet leszűrjük és megtöltjük vele a bonbonokat.
A bonbon a következőképpen áll össze:

1. lépés: vegyünk egy papírformát (mini muffin alakú bonbonpapír, a Corában vettük)












2. lépés: kenjük ki a formát olvasztott csokoládéval












3. lépés: óvatosan szedjük le a papírt a csokiról












4. lépés: töltsük meg a csokiformát a narancskrémmel












5. lépés: olvasztott csokival fedjük be a krémet












6. lépés: olvasztott fehércsokival díszítsük ki a bonbont

Nincsenek megjegyzések: