2010. március 28., vasárnap

Erkélynapló - az év első grillezése

Ma végre az időjárás, a tisztaság és a technológia is összehangolhatóvá vált, így sikerült megvalósítani a tegnapra tervezett grillezést. Leho például így járt jobban, mert így ő is részt (v)ehetett. Előtte persze segített felszerelni Jozsó legújabb ötletét képező kültéri csatlakozót, ami az ablakon/erkélyajtón kilógatott hosszabbító kiküszöbölését hivatott megoldani. Emellett az erkélylámpa is kapott egy csinos energiatakarékos izzót - mivel folyamatosan égnie kell, amikor a grill megy, hiszen tőle "lopjuk" az áramot.
A grillmenü ma hal, vaddisznó, krumpli, répa, ciabatta kenyér és fokhagymás kefires szósz volt, illetve desszertnek grillezett fahájas-cukros alma. Ez utóbbi a gasztronómiai kísérletezésem legújabb terméke és meg kell mondjam, osztatlan sikert aratott. 
A ciabatta kenyér Jozsó péktudományát dicséri. Ilyet ma készített először, de a sikert látva nagy valószínűséggel nem utoljára. Nagyon jó kísérője lett a grillezett húsoknak.
Ferike élete első grillmenüjéből megevett 2 szelet halat, 1,5 (de lehet, hogy 2)  tenyeremnyi szelet ciabatta kenyeret, 4 szelet krumplit és 3-4 szelet sárgarépát, mindezt tetemes mennyiségű kefir és tea társaságában. Az almából már nem is bírt enni. Azért ez nem rossz teljesítmény egy 14 hónapostól - én sem ettem ennél sokkal többet. :)

Nincsenek megjegyzések: