2010. március 27., szombat

A fürdőszoba új lakója

Tavaszi megújulás-hadjáratom eredményeképpen ma végre sikerült átültetni a szobanövényeimet. Volt néhány, ami nem bírta ki a telet, illetve a száraz levegőt, úgyhogy maradt három üres cserepem, viszont több olyan is akadt amit szét kellett ültetni, mert nagyon megbokrosodott, illetve nagyobb cserepet igényelt. Az elpusztult növények cserepeit felhasználva, illetve némi helycserés támadást bevetve gyakorlatilag anélkül sikerült minden szobanövényt átültetni, hogy új cserepeket kellett volna venni. Persze azokat a növényeket is átültettük, amelyek nem kerültek új cserépbe, hiszen egy év alatt már nagyon elhasználódott a földjük.
A száraz levegő miatt sajnos még van egy növényem, ami ugyan túlélte a megpróbáltatásokat, ugyanakkor a helyzetét tarthatatlannak ítéltem meg. Az a baj, hogy nem elég, hogy nincs túl nagy pára a lakásban, a növényeket ráadásul elég magasra is kellett tenni, mivel Ferike amúgy kigyomlálná őket. A felső rétegekben pedig még nagyobb a szárazság.
A mai nap azonban - remélhetőleg - a csokrosinda életében igazi pozitív változást hoz. Sikerült kiderítenem, hogy ez a növényem főleg azért nem fejlődik rendesen, illetve szinte haldoklik, mivel fürdőszobába való növény. Szóval sokkal nagyobb relatív páratartalom kellene neki, mint amit eddig kapott. De ma végre vettünk egy új polcot a fürdőbe, amit Jozsó fel is szerelt, így mától a csokrosinda a fürdőkád felett szépíti a környezetét. Kis lépés, de egy ilyen kis lakásban ez is hatalmas jelentősségű az otthonosság kialakításában.

Nincsenek megjegyzések: