2011. május 6., péntek

Próbálkozzunk a mozgással

Na, nem kell félni, nem viszem túlzásba, csak éppen annyit mozgok - a gyerekek utáni szaladgálás és a házimunka mellett -, amennyi még nem megerőltető. A Wai Lana jógát kezdtem el csinálni - már két napja végig is tudom vinni a 45 perces edzésprogramot (konkrétan az Ébreszd fel a tested DVD-t), és csak azok a mozdulatok okoznak nehézséget, amiket gimisen sem tudtam megcsinálni (pl. izomból hátrahajlás bokáig és vissza). Persze még nem megy minden mozdulat tökéletesen, de látványosan fejlődök, és például a hasizmom már érezhetően megjelent a löttyedt bőr- és hájréteg alatt - nem, nem utálom magam, csak tény, hogy szülés után így néz ki az ember hasa (tisztelet a szerencsés kivételeknek).
Mindenesetre ez a napi egy tanítási órányi torna nem merít ki túlzottan, ugyanakkor megmozgat, okoz egy kis izomlázat és reményeim szerint alakít is valamit a testemen. Emellett igyekszem odafigyelni a táplálkozásomra is - de soha többet nem csinálok agresszív szénhidrátdiétát -, inkább több rostban gazdag élelmiszert fogyasztok és kicsit ráálltam a levesekre, mivel a forró leves telít, táplál, ugyanakkor főleg lé (feltéve, ha levesként eszed, nem raguként), így kevésbé hizlal. receptek hamarosan az élménykonyhán.
Jelenleg elsősorban formába akarom hozni magam - jó lenne fogyni néhány kilót (a 10 kiló lenne a cél, de csak lassan, hogy meg is maradjon, de valójában már 5-8 kilóval is egész elviselhetően néznék ki) -, de nem fogok aszkétaként élni, az nem az én világom.
Majd szólok, ha sikerült elérnem valamit. Ja, lehet, hogy be kellene szereznem egy mérleget? :P

Nincsenek megjegyzések: