2010. június 3., csütörtök

Erkélynapló - közös esti program

Úgy tűnik, ha az ember erkélykertészetbe kezd, akkor legalább annyi folyamatos dolga van, mintha egy kis kertje lenne. Persze nem akkora, mint anyának, mert azt azért nem lehet ilyen kényelmesen bírni, viszont így is nap mint nap ad valami kis munkát az erkély.
Már egy ideje terveztük Jozsóval, hogy tovább bővítjük a balkonládák számát, így azonban újabb akasztókra lett volna szükség. Erre a problémára azonban Jozsó kitalált egy sokkal jobb és esztétikusabb megoldást. Hétvégén meg is vettük a hozzávaló fenyőléceket, illetve a Metroban beszereztünk további négy 40 centis balkonládát is.
Vasárnap végül csak az epres láda oldalán lett kész az új tartó - az volt a prototípus -, de tegnap végre az összes elkészült. Így most már a hely megvan az új ládáknak, csupán az lesz a feladatunk, hogy tegyünk bele földet meg növényeket, ami a hétvégére tervezett program. Nem minden képen látszik rendesn, hogy is néznek ki az új tartók -azt hiszem, ahhoz kívülről kellene lefotózni -, de azért a lényeg látszik.
Miközben Jozsó fűrészelt és fúrkált, én ismét gyomlálásba kezdtem a ládákban. Emellett ideje volt megejteni a koktélparadicsomok első ritkítását is. Mivel a koktélparadicsom elég burjánzóan nő, a fölösleges levelektől időnként meg kell szabadítani, hogy a paradicsomok növesztésére is jusson energiája. A képen az is látszik, hogy már megjelentek rajta az első virágok is - bimbó több is van, csak az ugyanolyan zöld, mint a levelek, ezért nem látszik rendesen.





Nincsenek megjegyzések: