2008. október 28., kedd

Az első megfelelő ajándék

Idén tényleg lesz karácsony. Mármint, végre a saját lakásunkban, együtt, saját karácsonyfával meg minden.
Ez persze sokféle dolgot előrevetít. Például, hogy igazából ez lesz az egyetlen ilyen karácsonyunk, hiszen jövőre már hárman leszünk. Nem, idén karácsonykor még csak majdnem hárman. Maradjon csak bent a kis legény még egy kicsikét. Ráér és addig is gyarapodik. Mi pedig nagy szeretetben fogjuk várni januárban is. Mert a szeretethez nem kell karácsonynak lenni.
A karácsonyhoz viszont kell egy csomó kellék. Úgy értem fa, meg díszek, meg karácsonyi menü (PÁNIK), meg ajándékok (MÉG NAGYOBB PÁNIK), meg még gondolom jó sok dolog, ami most eszembe se jut.
Viszont úgy tűnik, hogy végre találtam egy jó ajándékot.

Mitől jó egy ajándék? Elmélkedés következik.
  1. Attól, hogy nem kényszerből adod. (Idén senki nem kap csak azért ajándékot, mert karácsony van és olyankor ajándékot kell adni. Ennek megfelelően nem is fogunk vagyonokat költeni ajándékra, hanem inkább személyes és saját készítésű dolgokat fogunk adni. Legalábbis ez a terv.)
  2. Attól, hogy odafigyelsz. (Mármint odafigyelsz arra, akinek adni fogod. Hogy mire vágyik - ezt jó nehéz kitalálni-, hogy minek örülne, néha arra is, hogy mire van szüksége.)
  3. Attól, hogy örömet akarsz szerezni. (Sok mindennek lehet örülni. Egy régóta áhított apróságnak éppúgy, mint egy olyan hasznos dolognak, ami mondjuk levesz a válladról némi anyagi terhet - lásd babaágy, amit mi most ajándékba kapunk.)
  4. Attól, hogy nem a méret és az ár számít. (Néha a legolcsóbb, legegyszerűbb, legkisebb dolgokkal éred el a legnagyobb hatást. Erre is van jó példám. :) Egy olyan ajándék, amit én kaptam, egy olyan karácsonyra, ami még előttünk volt. Életem legszebb élményét és a legcsodálatosabb érzést.)
És akkor mitől jó az az ajándék, ami most jutott eszembe? Attól, hogy egy olyan űrt tölt be, aminek a betöltéséről azt hittem, hogy esélytelen lesz. Így viszont okozhatok egy kis örömöt. Remélem, így lesz.

Nincsenek megjegyzések: