2010. május 25., kedd

Cukordiéta - gyros vacsorára

Vicces dolog tud lenni ez a cukordiéta. Ha az ember beletesz a menübe egy kis szelet rozskenyeret, akkor nagyon nincs is hely másnak. Viszont, ha inkább húst és zöldséget használ, meglepő eredményekre juthat.
Gyros: 36 deka hús (én most vaddisznóból csináltam, de ízlés szerint bármi jó), 30 g hagyma (egy kis fej), 8 g fokhagyma (2 gerezd), gyros fűszer, zsír vagy olaj. Értelemszerűen kell elkészíteni. A hagymát zsíron üvegesre pirítani, húst rá, aztán fűszerezni, vízzel felönteni, hogy párolódjon. Na, ez az egész így kb. 6g szénhidrát.
Öntet gyrosra: 112 g tejföl, 50 g kefír, 6 g fokhagyma (2 kisebb gerezd), kapor, só. A tejföl-kefír keveréket kétfelé vesszük, egyik felébe fokhagymát, a másikba kaprot teszünk, mindkettőt sózzuk. Na ez 7,3 g szénhidrát.
Saláta: 122 g káposzta, 242 g paradicsom (3 db), 130 g paprika (2 db), 72 g uborka (1/3 db). Felvágjuk, összekeverjük. Ez 21,8 g szénhidrát.
Tehát, a teljes menü összesen körülbelül 35,1 g szénhidrátot tartalmaz. Ez bőven elég 2 embernek, én tuti, hogy csak a kisebbik felét fogom bírni (ha egyáltalán) megenni, úgyhogy számoljuk úgy, hogy a kisebb fele kb 15 g CH.
Nos, ha most belegondolunk, hogy a cukordiétámban kb 45 g CH kellene vacsorára, ez érezhetően kevés. Persze mondhatnánk, hogy így kevésbé hízlal, de valamiből a gyereknek is fejlődnie kell. Szóval kell még mellé valami. Ihatnék ugyan egy jó nagy bödön tejet (oké, annyit úgyse, amennyi hiányzik), de ehhez pont nem jó a tej.
Gyümölcssaláta: 1 narancs (96 g), 1 alma (144 g), 2 kivi (112 g). Összevágjuk, összekeverjük. Ez így 30,1 g CH, amivel meg is van az előírt adag., ráadásul a dolgok nagy része alacsony GI-s, vagyis az éjszaka tuti nem fogok megéhezni. Csak bírjak ennyit enni. :)

Nincsenek megjegyzések: