2010. május 28., péntek

Cukordiéta - könnyű ebéd

Mivel a tegnapi ebéd annyira megterhelt, hogy még vacsorára is szinte csak gyümölcsöt bírtam ennni, ma egy kicsit könnyebb menüt választottam. Most nem lesz kép, mert még nincsen készen. szóval, a mai menü grillezett csirkecomb és zöldségek, illetve amerikai palacsinta Graham lisztből, almakompóttal.
A sülthöz egy teljes csirkecombot bepácolunk, hozzá elkészítünk egy répát, 3-4 rózsa brokkolit, 3 gombát. A répát kicsit elő kell párolni, különben nagyon nyers lesz, amit én nem szeretek. Ebédidő előtt olyan 10 perccel grillen vagy serpenyőben kisütjük. 2 evőkanál tejfölből és 0,25 dl tejből, sóval, kaporral szószt készítünk hozzá.
Az amerikai palacsintát 1 tojás, 4 deka Graham liszt, 0,5 dl tej, 1 édesítő és kis sütőpor összekeveréséből készítjük. Nem árt, ha áll egy kicsit sütés előtt. Ehhez az almakompót 1 almából, 2 édesítővel, ízlés szerinti fahéjjal és némi vízzel készül.
Ez a menü körülbelül ki is adja az 55 gramm szénhidrátot. Így a cappuccinom uzsonnára marad, viszont nem leszek kellemetlenül megtelve. :)

Nincsenek megjegyzések: