2010. május 27., csütörtök

Cukordiéta - kiadós ebéd





Mivel még van egy negyedórám ebédidőig, kihasználom az alkalmat és ismertetem a mai diétás menüt, ami a képeken szerepel. Igen, ez mind belefért az 55 grammos ebédbe - igazából még kicsit alatta is maradt.
Gombaleves: 5 csiperkegomba, 50 g natúr joghurt, só, bors, diónyi vaj. A gombaszeleteket a vajon a fűszerekkel megpároljuk. Kiveszünk néhány darabot levesbetétnek, a többit felöntjük vízzel (ízlés szerint). 5 perc főzés után beletesszük a joghurtot, amivel még egyszer felfőzzük. A tűzről levéve turmixoljuk a levest és visszatesszük bele a korábban félretett gombaszeleteket. (6,8 g CH)
Magyaros sertéscsíkok: 144 g sertéshús (én vaddisznót használtam), 1 szál újhagyma, só, bors, paprika, zsír. Na, azért egy pörköltöt bárki meg tud csinálni, úgyhogy ezt nem írom le. (1,24 g CH)
Csőben sült zöldbab: 150 g zöldbab, 2 tojás, 2 ek tejföl, 1 ek reszelt sajt, fél deci tej, só, bors. A tojást, tejet, tejfölt sajtot összekeverjük, fűszerezzük, ráöntjük a vajazott tepsibe tett zöldbabra és sütőben készre sütjük. (15,1 g CH)
Túrógombóc: 85 gramm túró, 1 tojás, 12 g búzadara, 2 g búzakorpa, 1 szem édesítő. Összekeveverjük, negyedóra pihentetés után sós vízben kifőzzük (4 darab lesz belőle). Diónyi vajon megpirítunk 2 evőkanál darált diót - ebbe forgatjuk a gombócokat. A kész gombócokat 3 szem édesítővel megédesített 3 evőkanál natúr joghurttal leönjük. (16,3 g CH)
Koffeinmentes cappuccino: 1 adag koffeinmentes kávéhoz hozzáteszünk 3 édesítőt (nem szeretem a keserű kávét) és beleöntünk 2,5 deci forralt, felhabosított tejet és cukrozatlan kakaóport szórunk a tetejére. (11,5 g CH)
Ha ezt a rengeteg dolgot összeadjuk, még mindig nem egész 51 gramm szénhidrát az eredmény, ugyanakkor úgy gondolom, hogy ez így is elég bőséges ebéd, ezért a maradék 4 grammot inkább majd hozzácsapom az uzsonnához. Egy heti diétázás után nem is rossz, hogy miket tudok alkotni ebédre. :)

1 megjegyzés:

M3nyu5 írta...

Guszta összeállítás. Pont a kedvenceim. :)