2010. május 25., kedd

Erkélynapló - Új jövevények

Ma délelőtt, apa jóvoltából, megérkeztek az erkély új "lakói". Konkrétan két tő édespaprika és egy tő zellerpalánta. Ezeket ügyesn ki is ültettem. Sajnos az utazás az egyik paprikát megviselte, ezért fel kellett karózni. A biztonság kedvéért a másikat is felkötöttem inkább - a paprika szára törékeny, és mostanában elég erős szelek fújnak errefelé.
Az új növények mellett újabb eredményeket is elkönyvelhetünk a kis "kertecskénkben", ugyanis a koktélparadicsomon megjelentek az első bimbók, ami azt jelzi, hogy nemsokára virágozni is fognak a tövek. Én a másik két paradicsomtövön is látok némi bimbókezdeményt, de lehet, hogy csak bebeszélem magamnak. :)
Mindenesetre, az biztosnak látszik, hogy a balkonládáink számát gyarapítani fogjuk - valószínűleg még az idén -, illetve az eper sikerén felbuzdulva jövőre valószínű, hogy több láda eperrel is gazdagítjuk majd a kínálatot.
Az erkélykertészet szintén nagy eredménye, hogy Ferike úgy tudta kint tölteni az idejét, hogy közben nem tépkedte le a növények leveleit és virágait. (A virágokról jut eszembe, hogy a sziklakertben szépen virágzik a törpeszegfű, meg valami sárga virágú növény is, aminek nem tudom a nevét.)
Még ki kell majd mennem valamikor egy kis gyomlálásra, de most éppen uzsonnaidő közeledik. Talán majd ha Jozsó hazaért, akkor még szánok egy kis időt a kertészkedésre.

Nincsenek megjegyzések: